Pensiune-Restaurant
Ca-n vremurile de altădat'

Image

DESPRE NOI

Pe un tărâm binecuvântat de Dumnezeu a luat naștere pensiunea "Conacu' Boierului" dintr-o dorință mai veche a noastră de a promova locurile, tradițiile și obiceiurile din Ponoarele.

Dragostea pentru folclor și port popular au stat la baza decorării acestei pensiuni- boutique. Se regăsesc la tot pasul motive tradiționale din toată țara, puse în evidență atât prin pictura realizată manual pe fațadă, pereți, mobilier, cât și prin elemente de sculptură și traforaj în lemn sau zidărie în piatră brută, în încercarea de a reînvia stilul brâncovenesc.

Fiecare cameră este decorată diferit cu motive tradiționale din toate zonele țării pictate manual. Astfel au luat naștere camerele: Oltenia, Bucovina, Dobrogea, Ponoarele, Flori de liliac, Maramureș, Banat, Transilvania, Muntenia și Moldova. Astfel, turistul odată întors la noi, dar cazat într-o altă cameră, va descoperi ceva cu totul nou, autentic.

Tradiționalul se împletește armonios cu modernul. Regăsim facilități și confort din hoteluri de 4 și 5 stele, dar transpuse într-o atmosfera veche, de basm.

Copiii găsesc pentru ei un loc de joacă special amenajat atât în curtea pensiunii, cât și unul în interior.

În serile de vară vă puteți retrage în foișor  la o friptură la proțap sau la o turtă în țest.

Bicicletele și ATV-urile stau la dispoziția oaspeților nostri pentru a descoperi îndeaproape frumusețile locurilor, pentru a ajunge mai ușor la Cheile Băluței sau la Pădurea de liliac și a inspira primăvara aroma liliacului proaspat înflorit.

Înauntru, biliardul, masa de tenis, stația karaoke sau sistemul home cinema vă așteaptă să vă distrați și relaxați într-o atmosferă caldă, ca acasă.

Nu de puține ori meșterul olar Marcel de la Șișesti ne trece pragul cu Roata Olarului pentru a învăța copiii și pe părinții acestora tainele olăritului și pentru a le dărui apoi produsele lucrate împreună.

Bucate alese, bucate gustoase ca la mama acasă, gătite cu drag de bucătarii noastri iscusiți, fete și băieți din sat care reînvie tradiția și pun în practică ce au învățat de la bunicile lor. Nu avem reguli, nu avem gramaje, avem doar o dorință imensă de a cinsti oaspeții care ne calcă pragul cu bucatele tradiționale cu care noi am crescut.

Atmosfera din restaurant este boierească, elegantă și caldă în același timp. Ospătarii nostri, tineri ponoreni vor face totul să vă simțiți ca niște adevărați boieri.

Intrați în lumea de poveste a vremurilor de altădat’, cu boieri și domnițe ce dormeau în așternuturi moi cu broderii de bumbac, se ospătau românește din blide de pământ și jucau hora cu patimă și foc, lăsând grijile la ușa Conacului.

 

ACTIVITățI RECREATIVE

Turiștii sunt așteptați să revină în același loc dar totuși diferit, datorită unicității fiecărei camere.

Liniștea, atmosfera caldă și împrejurimile unice determină fiecare turist care ne-a trecut pragul să-și dorescă să revină la Conac.

BICICLETE

BILIARD

FITNESS

TENIS DE MASA

CARUTA

JOCURI DE SOCIETATE

ATV

SANIE

Designul tradițional-folcloric se îmbină în mod armonios cu facilitățile moderne regăsite într-o locație de lux, astfel încât turiștii au tot confortul necesar petrecerii unui concediu în condiții excelente.

CAMERELE NOASTRE